Meer informatie over deze woning

Ligging
Haasdonk
Bouwjaar
1974
EPC score
382
KI
€ 1.261
Bewoonbaar
223 m²
Perceel
1687 m²
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Verwarming
Individueel, Pelletkachel
Vergunning
Ja
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Ja
Overstromingsgebied
Nee
Stedenbouw
Wg
Referentie
RES109CR1912

Deze unieke brutalistische villa is van de hand van de bekende Belgische architect-hoogleraar Jos Van Driessche. Hij ontwerpte woningen met invloeden van grootmeesters als Frank Lloyd Wright en Alvar Aalto, en hij behoort tevens tot één van de belangrijkste architecten uit België.

Het pand is verscholen in het groen en gelegen in een residentiële straat te Haasdonk, op een Zuid-Oost terrein van 1687 m².

De woning zelf is een architecturaal concept met mooie strakke lijnen en veel glaspartijen voor licht, zicht én een aangename ruimtesensatie. De ruwe ‘no-nonsense’ puurheid wordt extra geaccentueerd door het gebruik van de voegen, de specifieke baksteen en kwalitatieve natuurlijke materialen. Volledige kruipkelder aanwezig tot onder het terras.

Indeling: inkomhal, garage, bergruimte/douche, bureau, leefruimte met houtkachel, volledig geïnstalleerde keuken (vernieuwd in 2016) met eetplaats en aparte berging.

Verdieping: nachthal, 3 ruime slaapkamers en een aparte badkamer.

Het betreft een unieke eigendom met tal van mogelijkheden naar uitbreiding: een statement van onversneden brutalisme. Origineel van de 1e eigenaar. Aanwezigheid van pellets in combinatie met een zonneboiler.

EPC: 382 kWh/m² jaar.

Geïnteresseerd in dit pand? Wij helpen u graag verder