Meer informatie over deze woning

Ligging
Sint-Niklaas
Bouwjaar
1626
EPC score
450
KI
€ 1.864
Bewoonbaar
556 m²
Perceel
12604 m²
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
4
Verwarming
Open haard, Stookolie
Referentie
RES86CR1909

Het Paddeschoothof is een uniek kasteeldomein in een uitzonderlijk kader, gelegen op het einde van een doodlopende straat in de directe nabijheid van het centrum van Sint-Niklaas. Het domein is uitzonderlijk rustig en centraal gelegen, doch schitterend bereikbaar én op wandel- en fietsafstand van het centrum!

Het kasteel vindt zijn grondvesten in 1626 en geniet een boeiende geschiedenis die meermaals in de stadsarchieven van Sint-Niklaas werd toegelicht. Het behoort toe aan de huidige generatie van de grondleggers van het voormalige Sint-Niklase metaalconstructiebedrijf Nobels-Peelman. Het historisch waardevolle domein is niet geklasseerd en het gebouw werd doorheen de jaren grondig gerenoveerd. Hierdoor voldoet het volledig aan alle hedendaagse comfort, met behoud van alle authentieke bouwmaterialen.

Het kasteel is omringd door een vijver en beschikt over een prachtige zuidwest-georiënteerde parktuin van 12.604 m² , voorzien van een tennisterrein in gravel. Dit maakt het eigendom bij uitstek één van de meest idyllische plaatsjes in het centrum van Sint-Niklaas. Het eigendom is omgeven door een bakstenen afsluitmuur met een korfboogpoort aan de straatzijde. De aparte schuur omvat 3 garages en hoort bij het domein en kan omgetoverd worden tot burelen/kantoor/praktijk/…. . (Lees de volledige tekst op onze website www.1stquality.be)

Indeling gelijkvloers: via een riante inkomhal betreedt u het kasteel. Aan de linkerzijde bevindt zich een groot salon met een prachtige open haard. Aan de rechterzijde vindt u de eetplaats, een klein salon en een grote leefkeuken met ontbijthoek. Aansluitend aan de keuken bevindt zich een bergruimte en een bijkeuken als was/strijkkamer.

Eerste verdieping: via de majestueuze trap komt u op de eerste verdieping terecht waar zich 5 slaapkamers (waarvan 1 actueel ingericht als bureel) bevinden met 4 badkamers.

Tweede verdieping: op de tweede verdieping (onder het dak) bevinden zich nog 2 bijkomende slaapkamers en 1 douchekamer. U kan hier desgewenst nog bijkomende ruimtes ontwikkelen.

Het kasteel telt in totaliteit een bewoonbare oppervlakte van 556,38 m² en is volledig onderkelderd (verschillende bergruimtes met een aparte wijnkelder). EPC: 450 kWh/m² jaar.

Voor meer gedetailleerde informatie kan u terecht bij Caroline op 0495 55 74 98.

Geïnteresseerd in dit pand? Wij helpen u graag verder