Meer informatie over deze woning

Ligging
Bornem
Bouwjaar
1898
EPC score
268
KI
€ 1.081
Bewoonbaar
350 m²
Perceel
1136 m²
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Verwarming
Aardgas
Vergunning
Ja
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Overstromingsgebied
Nee
Stedenbouw
Wche
Referentie
RES77SDS2008

Deze uiterst unieke eigendom ligt idyllisch gelegen in het Buitenland (Bornem) en maakte deel uit van de wereldtentoonstelling “Oud Antwerpen”, opgetrokken in 1898.

Het pand is volledig gerenoveerd volgens de actuele normen, doch met oog voor de authentieke details, in het jaar 2014 en geniet een hoogst bijzondere persoonlijkheid waar u op slag verliefd op wordt!

De woning, beter bekend als “Gildekamer”, ligt volledig achterin verscholen en is bereikbaar via een ingangspoort over een brug, de eigendom is langs twee kanten omringd door water. De grond gelegen aan de voorzijde is bouwgrond waar men eventueel een carport kan op bouwen. Hierdoor geniet u volledige privacy en rust in een fraai aangelegde tuin met aanlegsteiger en prachtige volwassen bomen.

Het pand zelf is opgetrokken vanuit de begane grond van baksteen met houten stijlen, verwijzend naar de Antwerpse vakwerkbouw uit de 16de eeuw; geniet een sporadische verwerking van natuursteen; en de bovenverdieping is voorzien van houten beplanking. Links van de woning staat een achtzijdig torentje met heraldisch reliëf.

De indeling op het gelijkvloerse is volledig open getrokken zodat men geniet van licht en ruimtelijk gevoel met een prachtige authentieke charme, authentieke plafonds en een speksteenkachel met bakoven!

De bovenverdiepingen herbergen 4 slaapkamers, 2 volwaardige badkamers en een volledig ingerichte leefzolder die dienst kan doen als polyvalente ruimte (bijvoorbeeld hobbyruimte, kantoor, ….). Bijzonder bijpassend “tuinhuis” met werkplaats en kantoor of praktijkruimte. Rust en stilte en gelegen nabij de dijk is tegelijkertijd nog een extra bijkomende troef!

10-jarige aansprakelijkheid van aannemer is nog van toepassing (2016)

Geïnteresseerd in dit pand? Wij helpen u graag verder