Meer informatie over deze woning

Ligging
Hamme
Bouwjaar
1913
EPC score
192
KI
€ 1.011
Bewoonbaar
517 m²
Perceel
738 m²
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Verwarming
Open haard, Individueel, Condensatieketel, Aardgas
Vergunning
Ja
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Overstromingsgebied
Nee
Stedenbouw
Wg
Referentie
RES73CR2111

De voormalige brouwerswoning Van Bogaert, later ingericht als notariswoning, bevindt zich in het centrum van Hamme. Het herenhuis werd in 1913 opgetrokken in eclectische stijl naar het ontwerp van bouwmeester Jan Tersago.

De huidige eigenaars renoveerden het herenhuis volledig met respect voor de authentieke materialen waaronder de gestucte en beschilderde plafonds, marmeren schouwmantels, wandbehang, beschilderd binnenschrijnwerk met florale motieven en zo meer. Het gelijkvloers wordt gekenmerkt door een traditionele centrale hal, met magnifieke slingertrap die doorloopt tot de zolder, een gezellige eetplaats, aangename TV-ruimte met open haard en een man-cave (die eenvoudig kan omgevormd worden tot een aparte bureelruimte). Verder bevindt zich in de uitbouw een grote eetplaats vlak naast de volledig ingerichte landelijke keuken gesitueerd. In de keuken bevindt zich een toegangstrap die uitgeeft naar 2 zolderkamers (46 m²).

Op de eerste verdieping vindt u 4 ruime slaapkamers terug (16,5 m² – 15,5 m² – 16 m² – 20 m²), twee dressingkamers (8,5 m² – 13 m²) en een fraaie badkamer voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele lavabo met badkamermeubel. Naastliggend kan u de wasplaats terugvinden.

De zolderverdieping is volledig ingericht als stijlvolle loft en geniet een bruikbare oppervlakte van maar liefst 143 m². De loft is voorzien van een riante leefruimte (67 m²), één slaapkamer met dressing (36 m²) en een ruime badkamer (31 m²).Verder bevindt zich op deze verdieping de technische ruimte met airco-installatie (9 m²). Verder is de eigendom tevens voorzien van 2 droge, ruime kelders (21 m² – 40 m²) waar de recente cv-installatie (2019) en een prachtige wijnkelder is ondergebracht.

Als kers op de taart beschikt deze prachtige herenwoning over een gezellige ingesloten en volledig zuid gerichte tuin, die achteraan parkeerplaats biedt voor 2 wagen en uitgang geeft naar de Museumstraat.

Specificaties:

– aanwezigheid van 39 zonnepanelen;

– aanwezigheid van laadpunt voor elektrische wagen;

– EPC van 192 kWh/m² jaar

– eigendom is opgenomen op inventaris onroerend erfgoed (géén beschermd monument);

Geïnteresseerd in dit pand? Wij helpen u graag verder