Skip to content
Het verkopen van je huis: een 'shortlist' voor een soepele overgang
Het verkopen van je huis is niet het einde van een hoofdstuk, maar het begin van een nieuw verhaal. De sleutel? De juiste mensen aan je zijde.

De makelaar: jouw gids en vertrouweling in de vastgoedmarkt.

Je makelaar is veel meer dan een tussenpersoon, het is je steunpilaar tijdens het gehele verkoopproces. Een goede makelaar heeft niet alleen een diepgaande kennis van de vastgoedmarkt maar begrijpt ook jouw wensen en de unieke aspecten van jouw woning.

“Hoe kies je de juiste makelaar?”
Plan meerdere gesprekken in en loop samen door je huis. Vraag naar referenties en eerdere successen. Een goede makelaar zal je ook kunnen adviseren over de presentatie van je huis en de prijsstelling, gebaseerd op vergelijkbare woningen in de omgeving.

Tip: Vertrouw niet alleen op online reviews, persoonlijke aanbevelingen en face-to-face gesprekken zijn net zo belangrijk.

De notaris: jouw onpartijdige adviseur in vastgoedtransacties!

Naast je makelaar speelt de notaris een cruciale rol. De notaris is een onpartijdige partij die zorgt voor de juridische afwikkeling van de verkoop. Van het opstellen van de koopakte tot de uiteindelijke overdracht, de notaris is er om te zorgen dat alles volgens het boekje verloopt.

Wat doet de notaris precies?
De notaris kan een objectieve prijsbepaling van je woning geven, wat een nuttige vergelijking kan zijn met de prijsanalyses van makelaars. Daarnaast helpt de notaris met de administratieve en juridische aspecten van de verkoop, zoals het controleren van eigendomsbewijzen en het regelen van de overdracht.

De-personaliseren vs warmte behouden: wat trekt kopers aan?

Dit is een veelvoorkomend dilemma. Moet je je huis neutraler maken om een breder publiek aan te trekken, of moet je juist de unieke kenmerken benadrukken?

FAQ: “Moet ik mijn huis de-personaliseren?”
Dit hangt sterk af van je doelgroep en het type woning dat je verkoopt. Als je huis unieke, aantrekkelijke kenmerken heeft, kan het waardevol zijn om deze te benadrukken. Aan de andere kant, als je een breder publiek wilt aanspreken, kan een meer neutrale inrichting voordelig zijn.

Kleine opknapbeurten: de meerwaarde voor je woning?

Voordat je je huis op de markt zet, is het goed om te overwegen of er kleine opknapbeurten nodig zijn. Een frisse verflaag, nieuwe armaturen, of een verzorgde tuin kunnen de verkoopbaarheid van je huis aanzienlijk vergroten.

Conclusie en volgende stappen?

Het verkopen van je huis is een groot avontuur, maar met de juiste voorbereiding en de juiste mensen aan je zijde kan het veel soepeler en minder stressvol verlopen.

Klaar voor je volgende avontuur in vastgoed? Neem contact op met 1st Quality om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen.

Caroline Rooman

Samen vinden we de ultieme match

Download de brochure

Laat u inspireren door de 1st Quality aanpak.