Meer informatie over deze woning

Ligging
Waasmunster
Bouwjaar
1977
EPC score
634
KI
€ 1.437
Bewoonbaar
203 m²
Perceel
1004 m²
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Verwarming
Open haard, Stookolie, Luchtverwarming, open haard en hout cassette
Vergunning
Ja
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Ja
Overstromingsgebied
Nee
Stedenbouw
Wg
Referentie
RES57CR1908

Deze “once-in-a-lifetime” opportuniteit is gebouwd in 1977 door architectenbureau Huyghebaert – De Mulder uit Gent en is exemplarisch voor de samenwerking van Pierre Huyghebaert en Jos De Mulder.

Gelegen op het eind van een doodlopende laan en achteraan grenzend aan het speelterrein, op wandelafstand van het cultureel centrum, het openbaar vervoer en schitterend bereikbaar richting de invalswegen, vindt men dit ongelofelijk pand op een terrein van 1.004 m².

De onmiddellijke omgeving en de zorgvuldig aangelegde tuin wordt gekenmerkt door mooie volwassen bomen die deze architecturale parel als het ware verschuild te midden deze schitterende groene omgeving.

Typisch aan deze woning is de binding met de open woonruimte via coherente geometrische patronen. Klassieke gangen zijn in deze woning niet aanwezig. Trappen en circulatiezones zorgen voor de aaneenschakeling van de ruimtes. Zo ontstaan er prachtige en contrasterende ruimte- en lichteffecten.

De woning ademt hierdoor een vrije en sfeervolle manier van wonen uit, midden het groen en in alle rust waarbij elke ruimte met elkaar in verbinding staat.

Een uiterst vooruitstrevend ontwerp waarbij door de bouwheer ontzettend veel aandacht besteed is aan de wooneisen van destijds.

Indeling gelijkvloers: inkomhal, gastentoilet, plantentuin, traphal, open woonruimte met inbouw cassette haard getypeerd door een enorme vide met loopbrug, cosy TV kamer, eetplaats, volledig nieuw geïnstalleerde keuken (2010), bijkeuken, aparte berging, inpandige garage met atelier ruimte.

Verdieping: open werkruimte, 2 kinderkamers met toegang tot een volledig vernieuwde douchekamer (2019), apart toilet, nachthal met badkamer, slaapkamer ouders en een aparte polyvalente ruimte met open haard.

Bijzonderheden: 2 carports, 2 terrassen ttz Zuid terras aan de woonruimte en een Noord terras achteraan in de tuin, zijde keuken. Belangrijke informatie score EPC: bij verwijderen van de “houtkachel” bedraagt de EPC score 486 kWh/m² jaar.

Geïnteresseerd in dit pand? Wij helpen u graag verder