Skip to content
Vastgoed in 2023: De kunst van matchmaking
De rol van een vastgoedmakelaar gaat veel verder dan alleen het verkopen van een huis voor de hoogst mogelijke prijs. In feite gaat het om het maken van de perfecte match tussen een huis en zijn toekomstige eigenaar.

Twaalf jaar geleden begon een fascinerende reis van de B2B-markt naar de wereld van het vastgoed, gewapend met een masterdiploma in marketing en een onblusbare nieuwsgierigheid naar de verhalen die achter elk huis schuilgaan. Deze carrièrewisseling heeft een schat aan ervaringen en inzichten opgeleverd die de moeite waard zijn om te delen.

De rol van een vastgoedmakelaar gaat veel verder dan alleen het verkopen van een huis voor de hoogst mogelijke prijs. In feite gaat het om het maken van de perfecte match tussen een huis en zijn toekomstige eigenaar. Het is de kunst om die unieke koper te vinden die bereid is hun maximale budget te investeren, omdat ze zich in dat specifieke huis volledig thuis voelen.

Het vinden van deze perfecte match is geen gemakkelijke opgave en vereist een aanzienlijke inspanning. Het is meer dan het plaatsen van een advertentie op een immosite. Veel mensen die deze sites bezoeken zijn de zogenaamde ‘curieuze neuzen’, zij zijn niet actief op zoek naar een nieuwe woning. Deze mensen zijn vaak niet de doelgroep die we willen bereiken.

Een andere benadering is nodig om de juiste koper te vinden. Het draait niet alleen om het taxeren van de woning en het nemen van professionele foto’s. De echte waarde van een makelaar komt naar voren in hun vermogen om de unieke eigenschappen van een pand te ontdekken, te waarderen en te presenteren aan de juiste koper.

Hier is waar de marketingachtergrond echt tot zijn recht komt. Het gaat erom het verhaal van het huis op een manier te vertellen die resoneert met de ideale koper. Het in de schijnwerpers zetten van die unieke kenmerken die van een huis een thuis maken, dat is waar de magie plaatsvindt.

Dus, wat is de rol van een vastgoedmakelaar in 2023? Het is iemand die verder kijkt dan de oppervlakte, die het verhaal van een huis kan interpreteren en dit verhaal kan overbrengen op een manier die de juiste koper aanspreekt. Een goede makelaar is een verhalenverteller, een bemiddelaar van matches, een specialist in het vinden van unieke eigenschappen en bovenal, een facilitator van dromen.

Deze inzichten worden gedeeld in de hoop dat mensen een beter beeld krijgen van wat er tegenwoordig van een vastgoedmakelaar wordt verwacht. Dat het beroep veel meer inhoudt dan alleen het verkopen van huizen. Het gaat over het creëren van verbindingen, het vertellen van verhalen en het helpen realiseren van dromen. En dat maakt het beroep van vastgoedmakelaar zo waardevol en vervullend.

Caroline & Helena

Samen vinden we de ultieme match

Download de brochure

Laat u inspireren door de 1st Quality aanpak.